Welkom op Sven's Classix

Vrijdag 27 Maart 2009 om 15:25.

De naam 'Sven’s Classix' is natuurlijk een knipoog naar Dance Classics, maar het staat wel voor hetzelfde: het gevoel dat ik heb met goeie platen uit de 80’s en 90’s. De muziek waar ik groot mee geworden ben. Het gevoel van de Soulshow, de mixen van Ben Liebrand en Peter Slaghuis. Die muziek, dat zijn Sven’s Classix!

Vanaf het moment dat ik met zelfgemaakte ‘pitch-controls’ op mijn draaitafels platen aan elkaar begon te mixen is dat mijn absolute passie geworden en gebleven. Het zal ergens aan het eind van 1978 zijn geweest dat ik de eerste platen aan elkaar kreeg. Al snel volgde er betere draaitafels met pitch, maar het zou tot 1986 duren voordat ik de befaamde Technics SL-1200’s te pakken kreeg en die heb ik nog steeds in mijn bezit! Tegenwoordig draai ik met mijn laptop het programma TRAKTOR PRO en een Allen & Heath Xone 3D mixer/controller (klik hier voor een video uitleg).

zeven reacties

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.  
Emoticons


Persoonlijke info onthouden?:
Verberg e-mail:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.